Social Media Icons

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram
Contact details 
Camping buitengoed de Veenstede | Boerendijk 11c, 9511 PE Gieterveen | 06-17775343 | info@deveenstede.nl

Dagje Groningen

Groningen is een levende stad met een schitterende eeuwenoude binnenstad met kleine winkeltjes en gezellige markten, maar ook een bezoek aan het Groninger museum is zeer de moeite waard.

 

Dagje Assen!

De Drentse stad Assen zit vol gezellige zijstraatjes met kleine winkeltjes en restaurants, maar het mooiste plekje is het Asserbos midden in de stad een vrij groot bos waar je heerlijk kunt wandelen.

Dagje Emmen!

Emmen heeft de bijnaam vlinderstad, als indirecte verwijzing naar het voormalige Dierenpark Emmen dat nu de naam Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft. Emmen is een open groene stad waarvan de landschappelijke elementen een integrerend deel zijn. Het centrum heeft een prachtige brink tegenwoordig het marktplein is samen met het omringende gebied het oudste deel van Emmen.

 

Drents Museum

Het Drents Museum heeft een afwisselende mix van vroeger en vandaag
Naast de hedendaagse kunst bezit het museum over de collectie Drentse geschiedenis periode 1750-1950 van de gewone man en vrouw. Met de collectie kunst 1885-1935 mag het Drents Museum zich rekenen tot de vijf topcollectie op dit gebied in Nederland.

Stoottroepersmuseum

Meer dan vijftig jaar inzet, moed en strijdbaarheid komt tot leven in het Museum, maar ook het duistere leven van het Regiment stoottroepen.

 

Vesting Bourtange

Vesting Bourtange werd eind zestiende eeuw gebouwd als verdedigingswerk in de Tachtigjarige Oorlog!

Het verdedigingswerk was nog maar net af of de Spaansgezinden stonden al voor de poort. Dankzij de combinatie van de bastions en het drassige moeras, droop de vijand snel af. De in oude glorie herstelde onneembare vesting is vanaf Landschapscamping Buitengoed de Veenstede binnen 30 autominuten bereikbaar.

Zeehondencentrum Pieterburen

Het Zeehondencentrum Pieterburen is een opvangcentrum voor met name verweesde jonge zeehonden die na een liefdevolle verzorging weer terug worden gezet in hun natuurlijke omgeving.